Joseph Mellot wijnen kopen bij Didier Van Maele

Domaine Joseph Mellot: een historisch en familiaal domein

Het historische domein Joseph Mellot is het meest toonaangevende domein uit de Loirestreek. De wijngaard bestaat sinds 1513 en wordt al generaties lang door een familie beheerd.


De wijngaard staat vooral bekend om haar uitstekende kennis van de wijnen uit de Loirestreek, omdat die kennis generatie op generatie werd doorgegeven. Daardoor is het historische domein uitgegroeid tot specialist in het produceren van uitzonderlijke wijnen!

Het productieproces van de unieke wijnen

Voor de productie van de heerlijke wijnen is het essentieel dat de druiven van hoge kwaliteit zijn. Daarom worden de wijngaarden van Joseph Mellot met de nodige aandacht en met oog voor detail verzorgd. Elk van hun percelen wordt dan ook zorgvuldig gecultiveerd volgens zijn specifieke behoeften. In de lente zorgen pluk-, bladverdunnings- en hefoperaties ervoor dat de wijnstokken floreren zodat ze de allerbeste druiven kunnen produceren. In de winter daarentegen, worden natuurlijke meststoffen toegevoegd en wordt er rigoureus gesnoeid. Ze zoeken dus steeds naar de perfecte balans tussen de wijnstok, de grond, het klimaat, de topologie en de menselijke hand. Op die manier produceren ze elk jaar unieke wijnen die de rijkdom van hun familiale en historische domein accentueren.

Domaine Joseph Mellot bij Didier Van Maele

Wij bieden verschillende topwijnen uit Domaine Joseph Mellot aan. Zo kan je bij ons terecht voor het kopen van zowel witte, rode, rosé als cuvée wijnen. In ons assortiment witte wijnen kan je onder andere de Destinea Sauvignon vinden. Het is een witte, loepzuivere, heerlijk aromatisch en verfrissende wijn. Deze wijn is dus ideaal voor bij een maaltijd of als aperitief. Daarnaast kan je ook de heerlijke Sancerre La Chatellenie, Menetou Le Clos du Presoir en Quincy bij ons verkrijgen. Ben je eerder liefhebber van rode wijnen? Dan raden we je zeker de Sancerre Le Rabault en Sancerre Domaine des Emois aan. Verder kan je bij ons ook terecht voor een heerlijke Sancerre Le Rabault rosé, Pouilly Fumé Grande Cuvée des Edvins, Sancerre Domaine des Emois, Sancerre La Grande Chatelaine, Pouilly Fumé Le Troncsec en Reuilly Les Milets.