Drappier: Champagne kopen bij Didier Van Maele

Drappier: authenticiteit uit de zuidelijke Champagnestreek

Urville, Noord-Frankrijk. Een klein dorpje met nog geen 150 inwoners in de zuidelijke hoek van de Champagnestreek. De tedere Pinot Noir-druif gedijt hier als nergens anders. Vlakbij ligt een landbouwgrond met een rijke geschiedenis die zo’n 2000 jaar terugkeert in de tijd. Tijdens de Gallo-Romeinse periode kregen de eerste wijngaarden er vorm. Een goeie duizend jaar later bouwde Sint-Bernard er de eerste wijnkelders.


Door de jaren heen werden die kelders goed onderhouden: tot op vandaag presenteert de familie Drappier er met trots hun Champagne. En terecht: met zo’n 900.000 flessen groeide Drappier uit tot een belangrijke speler op de Champagnemarkt. Met respect voor haar oorsprong onderscheidt Drappier Champagne zich door haar authentieke en artisanale aanpak. Die natuurlijke werkwijze vertaalt zich in haar fruitige en excellente Champagne.

De veelzijdigheid van Drappier Champagne

Door het onregelmatige klimaat in de streek is de champagnedruif van nature wat zuurder. Vandaar dat vanaf de 19e eeuw veel wijnboeren vlak voor de botteling een mengsel toevoegen om de zuurtegraad te regelen. Die ‘dosering’ is een soort reservechampagne op basis van suiker, sulfieten als bewaarmiddel en andere middelen. Afhankelijk van de hoeveelheid, verkrijg je een erg zoete champagne met de bijnaam Doux, ofwel juist een drogere, meer natuurlijke fles: ook wel Brut. Drappier Champagne verzekert een natuurlijke wijn met zo min mogelijk additieven. Net als vroeger.

Drappier Champagne bij Didier Van Maele

Als fijnproever vind je met Drappier Champagne wat je zoekt. Bij Didier Van Maele kun je het volledige assortiment bestellen: van de zuivere varianten als Brut Nature Zero dosage sans souffre en Brut Nature Zero dosage tot de fruitige aperitiefvariant Carte d’Or Brut en Demi sec. Ook de Cuvée Charles de Gaulle, zo genoemd omwille van de interesse die de voormalige Franse president had voor Drappier, kan je bestellen.
Of misschien wil je wat uniekers: Blanc de Blancs Signature en Quattuor bevatten de vergeten druifsoorten en een frisse citrustoets. Zeldzaam, net als Grande Sendrée, die haar smaak en naam kreeg van de druifsoort die groeide op een stuk land dat verwoest werd na een hevige brand in de 19e eeuw. Liefhebbers van rosé vinden genoegen met Brut nature rosé, Brut rosé en Grande Sendrée Rosé. Tot slot vind je bij Van Maele ook Millésime, een variëteit die verschilt van jaar tot jaar.