Domaine Le Clos Des Cazaux wijnen te koop bij Didier Van Maele

Wijnen uit wijngaard Le Clos Des Cazaux

Domaine Le Clos Des Cazaux wordt gerund door een familie en dat al vijf generaties lang. Ze kweken er wijnstokken en maken er wijn sinds het begin van de twintigste eeuw. De wijngaard is 48 hectare groot waarvan 24 hectare voor Vacqueryas, 20 hectare voor Gigondas en 4 hectare voor Côtes du Rhône.


De wijngaard produceert jaarlijks ongeveer 130 000 flessen wijn die ze maken in een selectie van hun beste percelen. De helft van hun flessen verkopen ze dan in Frankrijk en de andere helft exporteren ze naar het buitenland. Je kan de wijnen vooral vinden in België, Nederland, Engeland, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten, Canada, Japan en dus ook bij ons!

Het speciale grondgebied van Le Clos Des Cazaux

De ongewone grond van de wijngaard, gelegen op hellingen op het zuiden, staat hen toe om wijnen te laten doordringen door de krachtige energie van de zon en te temperen door de koelte van de nachtelijke berglucht. Daarnaast is de filosofie van deze wijngaard vooral gebaseerd op het respecteren van alles waar ze mee interageren. Daarom kozen ze er bewust voor om in hun wijnen enkele ‘vergeten’ druiven te verwerken. Zo gebruiken ze voor witte wijnen oude wijnstokken: Clairette, Rousanne, Viognier en witte Grenache. Ook bij hun rode wijnen voegen ze graag enkele van de vergeten druiven toe, zoals Aubun, Counoise, Cinsault, Muscardin en Carignan.

Wijnen van Le Clos des Cazaux bij Didier Van Maele

Côtes du Rhône Le Clos des Cazaux is een warme, volle en kruidige wijn met een fruitige smaak in de mond. De witte wijnen van Domaine Le Clos de Cazaux zijn mooi heldergeel en ruiken zeer bloemig. Ze geven een zeer fris gevoel in de mond en worden jong gedronken. Vacqueyras wit is een van hun witte topwijnen. Daarnaast produceren ze ook rode wijnen zoals de Vacqueyras Réserve. Het is een krachtige wijn met kenmerken van zwart en rood fruit met een lichte hint van hout en cacao. Ten slotte behoort de Gigondas Cuvée Prestige tot hun uitgebreide gamma. Deze Cuvée heeft een toon van rijp fruit, de aroma’s zijn kruidig en de smaak is vol en vlezig. Verder kan je ook de volgende wijnen bij ons vinden: Vacqueyras Grenat Noble, Vacqueyras Cuvée Saint Roch, Vacqueyras Cuvée Templiers en Gigondas Tour Sarrazine.